Pop-up store, wat een avontuur!

Kayleigh Katsman, 05 mei 2022

Wat ging vooraf aan het openen van mijn pop-up store

Pop-up store, wat een avontuur! Eén die ik niet hadden willen missen. Hoe is dat idee eigenlijk ontstaan?

Al een jaar of twee hadden mijn moeder en ik de gewoonte aangenomen om iedere vrijdagmiddag naar Pluk De Dag – En Dan Is Er Koffie in Middelburg te gaan. De eerste keren was het om koffie te drinken (met wat lekkers, dat kan daar gewoon niet anders), maar al snel voelden we ons daar zo thuis, dat we onze tekenmaterialen meenamen en daar de hele middag gingen zitten illustreren.

We deden dat graag, omdat de sfeer daar zo warm en gezellig was dat we ons helemaal konden ontspannen en vooral ook inspiratie kregen. De eigenaren Jan en Frans vonden mijn illustraties zo leuk, dat ze vroegen of het mogelijk was om een Zeeuwse collectie te maken. Ze hadden dan zeker interesse om het in de winkel en de brasserie te koop aan te bieden. Dat was het begin van niet alleen een leuke samenwerking, maar zeker ook een warme vriendschap! 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Begin dit jaar waren we aan het bijpraten tijdens een gezellige borrel en toen kwam ter sprake dat ik mijn collectie wil gaan vernieuwen, maar dat ik nog best een behoorlijke voorraad in het magazijn had staan, die ik graag versneld zou willen verkopen.

Een deel van het pand, waar Pluk de Dag met zijn decoraties en bloemen gevestigd was, stond leeg en te koop, omdat deze afdeling verplaatst en geïntegreerd is in het deel waar ook de Brasserie En Dan Is Er Koffie. Frans stelde voor dat ik in de periode tot de overdracht van de sleutel aan de nieuwe eigenaar het pand zou gebruiken voor een pop-up store. En zo is het idee voor de pop-up store ontstaan.

Wat is nu eigenlijk een pop-up store

Dat is een vraag die toch nog vrij regelmatig gesteld werd door bezoekers van de winkel.

De letterlijke vertaling van de Engelse term Pop-Up is ‘opduiken’. Het wijst op de tijdelijke aard van een winkel, restaurant, atelier, enzovoorts. Een winkel is de meest voorkomende vorm die gekozen wordt.

De eerste pop-up store is waarschijnlijk in 1999 geopend in Los Angeles. Toen ging het vooral nog om het gedurende een beperkte periode verkopen van kleine voorwerpen uit onverkochte voorraden. Tegenwoordig zijn de redenen om een pop-up store te openen meer divers. Variërend van het tijdelijk verkopen in een nieuwe wijk tot meer ‘conceptuele’ winkels met als doel een merk bekend te maken.

Wat betekende de pop-up store voor mij

Toen ik van Jan en Frans de kans kreeg om hun pand tijdelijk te gebruiken, gaf mij dat de perfecte mogelijkheid om velen van jullie persoonlijk te ontmoeten. Het was geweldig hoeveel klanten de kans waargenomen hebben om naar de winkel te komen om kennis te maken en rond te snuffelen tussen alle producten met mijn illustraties. Hartverwarmend hoe positief de reacties waren.

En ook waren er veel nieuwe contacten, mensen die mijn producten nog niet kenden en die naast het kopen ervan ook kaartjes van de website hebben meegenomen om weg te geven of later zelf nog eens te gebruiken. Ook dat is één van de grote voordelen van een concept als deze.

Heel belangrijk was de feedback die ik van iedereen kreeg. Het directe contact met jullie zorgt ervoor dat ik een nog duidelijker beeld heb gekregen van wat jullie wel en niet leuk vinden, welke producten het meest geliefd zijn en welke producten jullie nog in de collectie zouden willen zien.

 

Klik op onderstaande links voor een paar voorbeelden van de best verkochte artikelen in de winkel.

schoudertas
muurcirkel
rompertje
sticker
ansichtkaart

 

Bedankt!

In deze blog wil ik heel graag van de gelegenheid gebruik maken om Jan en Frans te bedanken voor deze fantastische kans en de manier waarop ze er voor me geweest zijn met raad en daad èn lekkers uit de Brasserie.

Ik raad iedereen aan om naar Pluk De Dag – En Dan Is Er Koffie (Korte Geere 20 in Middelburg) te gaan en te genieten van hun warme ontvangst, prachtige decoratieve geschenken, planten en heerlijke dranken en gerechten!!

Daarnaast wil ik iedereen bedanken die de pop-up store hebben bezocht, jullie hebben het een hele waardevolle ervaring laten zijn. Het draagt absoluut bij aan de ontwikkelingen van de webshop die jullie in de komende maanden zullen zien.

Einde van het avontuur

De pop-up store is ondertussen gesloten. Het pand is verkocht en zal binnenkort overgedragen worden aan de nieuwe eigenaresse. Jan en Frans, van harte gefeliciteerd. En ik wens de nieuwe eigenaresse heel succes. Ik verklap niet wat zij gaat doen, maar geloof me, het wordt heel leuk! Dus ga over een poosje zeker even kijken. En blijf vooral mijn webshop bezoeken! De collectie blijft aangevuld worden en veranderen. De webshop wordt in de komende maanden ook opgefrist en vernieuwd.

 

Nieuwsbrief

Wil je ook graag mijn nieuwsbrief ontvangen? Aanmelden kan onderaan de pagina.

 

 

 

 

 

Liefs,

Kayleigh X

 

—————————————————–

– VIND MIJ HIER –

Instagram: https://instagram.com/bycolorkay/
Facebook: https://www.facebook.com/bycolorkay/

 

—————————————————–

– COPYRIGHT –

Alle producten & illustraties hebben auteursrechten en zijn strikt voor persoonlijk gebruik. Als je een zakelijke offerte wilt voor de producten of je wilt een gebruikerslicentie, stuur dan een email naar info@colorkay.com