Hoi! Mijn naam is Kayleigh Katsman!

Hoi! Mijn naam is Kayleigh Katsman!

Hoi! Mijn naam is Kayleigh Katsman en ik ben illustrator, animator en storyteller. In 2017 ben ik afgestudeerd als animator met een Bachelor of Arts en in 2019 heb ik mijn Master of Science gehaald, gespecialiseerd in animatie en storytelling. Van kleins af aan ben ik druk met tekenen en verhalen vertellen, waardoor het heel logisch was voor mij om dit als beroep te gaan doen! Hierdoor ben ik in 2021 begonnen met ColorKay en werk ik met een aantal fijne mensen samen om mijn dromen waar te maken. Zo werk ik samen met mijn moeder Imre Schaafsma, wat echt een fantastische ervaring is.

Met mijn illustraties wil ik emoties overbrengen aan mensen. Iedere dag werk ik eraan om mijn ideeën om te zetten in kleurrijke en sfeervolle beelden, die ik weer kan delen met mensen. Met mijn manier van denken en creëren heb ik mijn Instagram zien uitgroeien van 700 naar meer dan 10.000 volgers in één jaar tijd. Mijn volgers helpen mij om gemotiveerd te blijven en ze helpen mij te groeien in mijn vaardigheden om te creëren! Ik ben deze mensen enorm dankbaar. Zonder hen zou ik niet zijn waar ik nu ben. Ik neem mijn volgers mee in het proces van het maken van deze illustraties en verhalen. Daarnaast ben ik een Youtube kanaal begonnen om mensen een kijkje achter de schermen te geven en te inspireren om zelf ook hun dromen te volgen.

Waarom ColorKay?

ColorKay is voor mij een persoonlijke naam en het heeft een ‘woordgrapje’ wat waarschijnlijk wat nerd-achtig overkomt, haha. Mensen die dicht bij mij staan noemen mij vaak Kay. ColorKay is voor mij een plek om open te zijn over mijzelf en mijn creaties, daarom wilde ik graag ‘Kay’ in de naam hebben om voor mezelf de persoonlijke band te creëren met mensen en volgers. ‘Colorkey’ is een term in de animatiewereld om een overzicht te creëren met welke kleuren er in de gehele film worden gebruikt. Kleur is voor mij enorm belangrijk dus vond ik de combinatie ColorKay wel heel goed bij mijzelf passen.